Вера Гоцева 
Фотографията - умение да виждаш повече 

Вера Гоцева - Ломовера води курсове по фотография, фотоуикенди, корпоративни фототиймбилдинги и публични лекции в различни формати. Зад гърба си има солиден опит като журналист и фотограф с интереси в сферата на визуалните изкуства, психологията, науката и технологиите. Участва в проекти като ежегодния Софийски фестивал на науката, писала е за най-известните списания и медийни сайтове в България, в продължение на две години е главен редактор на списание “Фотомания”. 

Най-голяма страст на Вера е фотографията. Има 7 реализирани изложби, една от които в рамките на Barselona design week през 2014. През 2017 представя проекта си „Пощенски картички към баща ми“, включващ изложба и социална инсталация, обединени от темата за загубата и смъртта. 

В работата си изследва възможностите на фотографията и фотоанализата като средство за изразяване на несъзнаваното и свързване с другите. Тя започва своя път като фотограф в работа с лентови апарати, минава през различни дигитални устройства, за да стигне до идеята, в която силно вярва днес - важен е не апарата, а личната перспектива. По тази причина през последните две години обединява двете си най-големи страсти - разказването на визуални истории и пътуването в разработване на собствен формат - курсове по смартфон фотография, които провежда като фотоуикенди на различни красиви места из България два пъти в месеца. От 2018-та Вера води и втори тип курс, наречен „Виж повече с фотография“, в който използва средствата на фотографията и анализата като експресия и възможност за свързване със себе си и другите. Фотоглас, предоставящ  „речник“ на всичките ни емоции. 

 

http://www.lomovera.com

--------------------------

 

В Creativity Gym с Вера ще тренираме умението да "виждаме", "снимаме" и "разказваме" живота, да се фокусираме  и улавяmе момента. Снимката е колкото образ, толкова и вербален наратив, разказ за идея, за среща и комуникация, за спомняне на миналото и преосмисляне на очакванията. Посредством нея можеш да развиваш собствената си креативност и творческо мислене.

За тренировките на Вера носете вашия смартфон и както казва тя “вземете само чувството си за хумор, защото предимно ще се забавляваме“.

 

Тренировките включват: 

 

  • Умението да наблюдаваш

  • Способността да се фокусираш - концентрация, избор на отправна точка без товарът на цялостната картина.

  • Способността да предаваш идея чрез образ

  • Емпатия - виждане на другия, другото.

  • Нова гледна точка - преоткриване на средата

  • Портретна фотография  - себе-приемане и сeбе-изразяване, ролеви игри  

  • Фотоанализа – преоткриване на Аз-а и общуването с другите

  • Фотографията като средство за комуникация

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

2018©Creative Gym

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now